- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
udka i podudzia z kurczaka | 500 g |
suszone pomidory OLE | do woli |
ziemniaki | 5 sztuk |
czosnek | ile lubisz |
bazylia | ile lubisz |
Kuchmistrz od Skworcu suszone warzywamarchew pietruszkacebulapasternakkorzeń lubczykukurkumapieprz | 2 łyżeczki |
Karahi Chicken Masala | 2 łyżeczki |
oregano | łyżeczka |
ostre czerwone papryczki w oleju | łyżeczka |
oliwa z oliwek | ile chcesz |
ocet winny z czerwonego wina 6 | 3 łyzki |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Biały chłodnik z Podlasia
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Jak gotować ryż na sypko
- 5. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 6. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 7. Podział tuszy wołowej
- 8. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 9. Ciasto na pizzę
- 10. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...