Zmiksować wszystkie składniki, oprócz białek. Białka ubić na pianę i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Smażyć z obu stron na patelni, używając klarowanego masła. Ten sam grzybek można podać z jabłkami cienko pokrojonymi. Wlewamy na patelnię połowę ciasta, wykładamy płasko jabłka, dolewamy resztę ciasta i smażymy z obu stron na złoto.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
woda | 3 łyżki |
mąka | 3 łyżki |
jajka (żółtka oddzielone od białek) | 3 |
cukier | do smaku |
klarowane masło | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...