- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajko | 1 |
mąka | 1 łyżeczka |
sól | szczypta |
masło klarowane | 2 łyżeczki |
śmietanka kremówka | 2 łyżki |
truskawki | pół szklanki |
cukier puder do posypania | |
Jajko zmiksować z łyżeczką zimnej wody i solą na puch. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Rozgrzać masło na małej patelni. Wlać masę jajeczną i usmażyć omlet z dwóch stron w razie potrzeby dodając masła po przewróceniu. Ubić śmietankę. Umyć i pokroić truskawki. Przełożyć omlet bitą śmietaną i truskawkami. Posypać cukrem pudrem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...