- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
zielone owoce nasturcji | 0,5 kg |
ocet jabłkowy 6% | 2 szklanki |
cukier | 0,5 szklanki |
liść laurowy | 4 |
czarny pieprz | 20 ziaren |
ziele angielskie | 12 ziarenek |
goździki | 8 |
sól | |
Zagotować litr wody i mocno posolić. Wrzucić owoce nasturcji i gotować 3 minuty. Rozdzielić przyprawy do wyparzonych słoiczków. Osączyć nasturcje na sicie i wsypać do słoiczków z przyprawami. Zagotować ocet z cukrem i łyżeczką soli. Gorącym octem napełnić słoiczki z nasturcją. Zakręcić wyparzonymi pokrywkami. Pasteryzować w temperaturze 90°C przez 15 minut. Podawać jak kapary.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...