Wymieszać połowę jogurtu z połową ziół i ¼ łyżeczki soli. Umyć i osuszyć piersi kurczaka. Włożyć je do jogurtowej marynaty i marynować przez noc w lodówce. Wyjąć kurczaka z marynaty, zawinąć w folię aluminiową i piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 C. Wymieszać resztę jogurtu z resztą ziół, przyprawić sos solą i pieprzem. Pokroić kurczaka w plastry. Podawać z sosem na zimno.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
piersi z kurczaka | 2 |
gęsty jogurt naturalny | 300 ml |
świeży tymianek | 1 łyżka |
szałwia | 1 łyżka |
sól i pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...