Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Warzywa dokładnie umyć. Do ugotowanego, przestudzonego makaronu dodać tuńczyka, pokrojone oliwki, czerwoną cebulę oraz ogórki. Czosnek i pietruszkę drobno posiekać i dodać do sałatki. Do smaku dodać sól, pieprz, a na koniec wszystko polać oliwą z oliwek. Powtórnie delikatnie pomieszać. Podawać po chwili od przyrządzenia.
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron piórka | 250 g |
tuńczyk cały w sosie własnym | 1 puszka |
oliwki czarne | garść |
czerwona cebula | 1 szt |
ogórek gruntowy | 4 szt |
pietruszka | pęczek |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
oliwa z oliwek | 6 łyżek |
czosnek | 3 ząbki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...