Piórka z tuńczykiem

  • Czas 40 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
makaron piórka 250 g
tuńczyk cały w sosie własnym 1 puszka
oliwki czarne garść
czerwona cebula 1 szt
ogórek gruntowy 4 szt
pietruszka pęczek
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa z oliwek 6 łyżek
czosnek 3 ząbki

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Warzywa dokładnie umyć. Do ugotowanego, przestudzonego makaronu dodać tuńczyka, pokrojone oliwki, czerwoną cebulę oraz ogórki. Czosnek i pietruszkę drobno posiekać i dodać do sałatki. Do smaku dodać sól, pieprz, a na koniec wszystko polać oliwą z oliwek. Powtórnie delikatnie pomieszać. Podawać po chwili od przyrządzenia.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.