- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pory | 4 |
czosnek | główka |
tymianek świeży | garść |
sól morska gruba | 2łyżeczki |
pieprz | |
oliwa | |
Odkroić ciemnozielone części porów. Białe części przekroić wzdłuż na pół i dokładnie opłukać. Pokroić pory w poprzek na kawałki (ok 5 cm). Przygotować spory kawałek folii aluminiowej. Skropić folię oliwą. Obrać czosnek, opłukać tymianek. Ułożyć pory na folii, obłożyć całymi ząbkami czosnku, posypać solą, oprószyć pieprzem. Na wierzchu ułożyć gałązki tymianku. Szczelnie zawinąć folię i grillować pory ok 20 minut. Rozwinąć, sprawdzić czy są miękkie. Przed podaniem skropić oliwą i ewnetualnie sokiem z cytryny.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Biały chłodnik z Podlasia
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Jak gotować ryż na sypko
- 5. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 6. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 7. Podział tuszy wołowej
- 8. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 9. Ciasto na pizzę
- 10. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...