Smażony w głęboki tłuszczu kalafior można przyrządzić jako danie hinduskie lub polskie. Obie wersje to wspaniałe gorące przekąski.
Przepisy - Przekąski
-
-
-
-
-
-
-
Kanapki z jajecznicą i wędzonym łososiem
Ta apetyczna kanapka znakomicie nadaje się na niespieszne, niedzielne śniadanie. Łatwe a efektowne.
Czas przygotowania 5 min. Trudność Porcja dla Składników 6 -
Jajecznica z rakami lub krewetkami
Nie trzeba być Kaszubem aby docenić to tradycyjne danie kuchni pomorskiej. W oryginale z rakami ale dziś na bezraczu i krewetka rak.
Czas przygotowania 7 min. Trudność Porcja dla Składników 6 -
Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
Sakiewki z ciasta pierogowego skrywające wewnątrz mięsny farsz zatopiony w aromatycznym rosołku.
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Porcja dla Składników 14 -
Najpopularniejsze wpisy
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...