• Knedle ze śliwkami

    Można je przyrządzić o każdej porze roku z mrożonych śliwek, ale najlepsze są jesienią, ze świeżych dojrzałych węgierek.

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 8
  • Zupa dyniowa Magdy Gessler

    Te zupę można również przyrządzić we wnętrzu wydrążonej dyni.

    Czas przygotowania 40 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 9
  • Aromatyczne kotleciki jagnięce

    Przepyszne kotleciki w wielkopolskim stylu.

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 7
  • Jajecznica z kurkami

    Świeże kurki, wiejskie jaja i pyszna wiejska śmietana. Czy można wyobrazić sobie lepszy początek dnia?

    Czas przygotowania 15 dni
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 8
  • Zupa grzybowa z serem korycińskim

    Grzyby moczymy na noc w niewielkiej ilości wody, potem wyjmujemy z wody, ale jej nie wylewamy

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 13
  • Kindziukowe ruloniki

    Przepis kuchni podlaskiej z książki Magdy Gessler "Smaczna Polska".

    Czas przygotowania 20 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 7
  • Knedle z morelami

    Najlepsze są te przygotowane w domu. Ale można je też zjeść wyśmienite w czeskich, austriackich czy węgierskich restauracjach. To stary przepis pam...

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 7
  • Zupa piwna Magdy Gessler

    Świetna zupa na lato. Świeża i orzeźwiająca!

    Czas przygotowania 20 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 10
  • Coq au vin w burgundzie

    Pełne aromatu ale niezbyt ciężkie danie mięsne.

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 12
  • Mango lassi na kefirze

    Napój podobny do mango lassi, które w Indiach przyrządza się na bazie jogurtu. Pyszny i genialnie aromatyczny. Idealny na lato.

    Czas przygotowania 10 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 5