Powidła śliwkowe udają się tylko z prawdziwych, bardzo dojrzałych węgierek. Ich sekret polega na koncentracji smaku bez dodatku cukru.
Przepisy - Przetwory
-
Tradycyjne powidła śliwkowe
Czas przygotowania 6 godz. Trudność Czas oczekiwania 1 dzień 12 godz. Porcja dla Składników 2 -
Sos żurawinowo-malinowy
Późne maliny można połączyć z żurawinami w pyszny sos.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 5 -
Sos żurawinowy
Sos jest wspaniałym dodatkiem do serów, mięs, wędlin i pasztetów.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 5
Najpopularniejsze wpisy
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...