Wyłożyć rybę na półmisek i obficie skropić cytryną. Posiekać rozmaryn i posypać nim pstrąga. Odstawić na 15 min. Filety oczyścić z zioła. Posypać dużą ilością pieprzu i szczyptą soli. Podawać jako przystawkę przybrane np. gałązką rozmarynu lub pietruszki.
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z wędzonego pstrąga | 4 |
sok z cytryny | |
świeży rozmaryn | garść |
grubo mielony pieprz kolorowy | |
świeżo mielona sól morska | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...