- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
Ciasto z przepisu podstawowego | |
cukier puder do posypania | |
Pasta czekoladowo-orzechowa | 4 opakowania |
Przyrządzić ciasto według przepisu podstawowego ( przepis podstawowy - tutaj) . Upiec malutkie ptysie (będą się piekły szybciej niż duże). Do szprycy cukierniczej z cienką końcówką nałożyć pastę czekoladowo-orzechową ( zamów pastę - kliknij). Faszerować wystudzone ptysie. Gotowe posypać cukrem pudrem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Zapraszamy na nasz fanpage
- 8. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 9. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 10. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...