Smaki życia
Zaloguj się Rejestracja Kontakt
  • Usuń
  • Zmień
Zapisz
Witaj »
  • Zobacz profil
  • Zakupy
  • Przepisy
Wyloguj się

Witaj

Zaloguj się lub utwórz konto

Mam konto ale nie mogę się zalogować

Facebook connect Google+ connect zaloguj się
  • Kuchnia
    • Przepisy
    • Porady
    • Inspiracje
    • Osobowości
    • Słownik kulinarny
    • Akcesoria kuchenne
    • Gadżety
    • Ciekawostki
  • Restauracje
    • Restauracje rekomendowane Polska i świat
    • Jak rozpoznać dobrą restaurację?
  • Dom i Wnętrza
    • Inspiracje
    • Porady
  • Śladami Smaków
    • Podróże
    • Moje odkrycia
    • Smaki regionów
    • Smaki, które podbiły świat
    • Smak na kulturę
  • Wydarzenia
    • 1 czerwca zjedz i wesprzyj młodzież! Przyłącz się
    • Konkurs Nowa odsłona Pana Łososia
    • Raj dla dzieci w Południowym Tyrolu
    • Polska uczta w londyńskiej restauracji Jamiego Oli
    • Kucharze dzieciom
    • Poczuj „smak” Berlina w Warszawie
    • ZARABIAJ NA KAWIE, warsztaty Segafredo Zanetti
    • Przygotuj się do Świąt w Południowym Tyrolu
    • Gęsina na św. Marcina
    • Polecamy
    • Komentarze
    • Smaki życia gwiazd
    • Konkurs
  • O mnie
      • Sklep
        • Ceny
        • Koszyk 0.00 PLN
      • profil
        • Dodaj przepis
        • Moje przepisy
        • Moje zakupy
        • Ustawienia
        • Schowek
        • Pytanie do Magdy G.
        • Ebook
      • Strona główna »
      • Kuchnia»
      • Przepisy»
      • "konkurs wielkanoc" Przepiórka wędzona z pumperni

      "konkurs wielkanoc" Przepiórka wędzona z pumperniklem i pesto podgrzybkowym

      Drukuj

      Przepis użytkownika

      • Czas przygotowania 1 godz. 30 min.
      • Czas oczekiwania 12 godz.
      • Trudność
      • Porcja dla
      przepiórka 2
      sos sojowy 1/2 szklanki
      starty czosnek 2 ząbki
      piwo 3 łyżki
      ostra musztarda 1 łyżka
      miód 3 łyżki
      ketchup 1łyżka
      tymianek 3łyżki
      koncentrat grzybowy 1/2 szklanki
      mielone orzechy włoskie 3 łyżki
      tarty parmezan 3 łyżki
      czosnek 1 ząbek
      natka pietruszki 1/2 peczka
      sól pieprz do smaku
      ocet jablkowy 1łyżka

      1. Składniki: sos sojowy, czosnek, piwo, musztardę, miód, ketchup tymianek  mieszamy razem.
       2.Marynatą zalewamy przepiórki. Odstawiamy do lodówki na  noc
      3. Po tym czasie wyjmujemy, czyścimy z marynaty, mięso osuszamy papierowym ręcznikiem.
      4, dno woka wykładamy folią aluminiową, na dno wsypujemy herbatę i jałowieck do wędzenia.  Na to kładziemy “ruszt” ( w zależności od stanu posiadania może to być metalowy/bambusowy koszyk do gotowania na parze, bądź konstrukcja wykonana z  patyczków do szaszłyków - ważne, żeby mięso nie dotykało herbaty na dnie woka.
      5. na ruszt kładziemy osuszone przepiórki, dokładnie przykrywamy pokrywką i właczamy wok na pełny gaz. Wędzimy przez przez ok 60 minut.
      6. Czosnek ścieramy, pietruszkę drobno siekamy.
       Do tego składniki: koncentrat podgrzybkowy,orzechy włoskie, parmezan sól, pieprz, ocet. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Nakładamy na pocięty na małe kanapeczki  pumpernikiel, dekorujemy.

      Tweeter
      

      Najpopularniejsze wpisy

      • 1. Ciasto na naleśniki
      • 2. Jak gotować ryż na sypko
      • 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
      • 4. Biały chłodnik z Podlasia
      • 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
      • 6. Podział tuszy wołowej
      • 7. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
      • 8. Ciasto na pizzę
      • 9. Jak gotować młode ziemniaczki?
      • 10. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną

      Wydarzenia

      • Spółka Smaki Życi...

        Spółka Smaki Życia oświadcza:

      • Gastro Targ na Ch...

        Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...

      Domowe inspiracje

      • Kawa w filiżance ...

        Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...

      • Erica z Afryki

        Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...

      Śladami smaków

      • Skąd się wzięły f...

        Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...

      • Arbuz, czyli melo...

        Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...

      Co masz w lodówce?

      • Kuchnia
      • Restauracje
      • Dom i Wnętrza
      • Śladami Smaków
      • Wydarzenia
      • O mnie
      • Sklep
      • Reklama
      • POTRAWY WIELKANOCNE
      • profil
      "konkurs wielkanoc" Przepiórka wędzona z pumperni - Przepisy. "konkurs wielkanoc" Przepiórka wędzona z pumperniklem i pesto podgrzybkowym to przepis, którego autorem jest: Ewelina eS

      Smaki Życia na Facebooku

      Smaki Życia

      Kontakt

      Newsletter smaków życia

      Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera

      Rezygnuję

      Witaj
      Od teraz spodziewaj się najświeższych nowości ze strony Smaki Życia.

      Rezygnuję

      Jeżeli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, zaloguj się i zrezygnuj z subskrypcji.

      Witaj
      Aby zrezygnować z newslettera Smaki Życia naciśnij przycisk "Rezygnuję". W przeciwnym wypadku - Anuluj.

      Rezygnuję

      polityka prywatności

      Copyrights 2022 Smaki Życia.