Białka ubić na sztywną pianę .Wszystkie składniki masy serowej podzielić na pół . W malakserze utrzeć żółtka z cukrem i masłem na puszysta masę . Dodawać ser i śmietanę małymi porcjami . Masę delikatnie polączyć z białkami . Tortownicę wyłozyć papierem do pieczenia , ułozyć na dnie ciasteczka i zalac masą. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 C przez 1,20 godz. Po tym czasie wyłaczyć piekarnik pozostawiając w nim sernik na 30 min/ z ucholonymi drzwiczkami /.Ciasto przełożyc na deseczke dnem do góry i tak pozostawić do wystudzenia . Dżem lub maliny podgrzewamy , przecieramy przez sito i mieszamy z rozpuszczoną galaretką malinowa . Stygniejacą masę wylewamy na wystudzony sernik i dekorujemy owocami
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...