Wrzucić do kubka torebkę herbaty. Dołożyć goździki, kolendrę i ziele angielskie. Wsypać imbir i cynamon. Następnie wszystko zalewać wrzątkiem, przykryć kubek talerzykiem i odstawić na 5 minut. Przed podaniem przelać przez sitko i posłodzić.
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
herbata Earl Grey | 1 torebka |
goździki | 3 |
kolendra | 3 ziarna |
mielony cynamon | szczypta |
mielony imbir | szczypta |
ziele angielskie | 2 ziarna |
cukier | 1 łyżeczka |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ciasto na pizzę
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Świąteczny bigos staropolski
- 6. Kartacze
- 7. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 8. Jedyny w Polsce venenciador
- 9. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 10. Biały chłodnik z Podlasia
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...