Składniki zalewy połączyć ze sobą i zagotować. Wszystkie warzywa umyć. Cukinie pokroić w plastry lub pół-plastry. Dynię oraz pozostałe warzywa pokroić w dość dużą kostkę. Słoiki należy wymyć i wyparzyć wrzątkiem bądź w piekarniku. Wszystkie składniki sałaty wymieszać ze sobą w dużym naczyniu a następpnie napełnić słoiki. Zalewać wrzącą zalewą i zakręcać. Pasteryzować w piekarniku przez ok. 15 min.
- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
dynia | 1 |
cukinia | 1 |
żółta papryka | 1 |
cebula | 2 |
seler naciowy | 1 |
woda | 1 litr |
cukier | 1 i 1/2 szklanki |
ocet | 3/4 szklanki |
curry | 3 łyżki |
gorczyca | 3 łyżki |
czosnek | 4 ząbki |
liść laurowy | 4 |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...