- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
pomarańcze | 6 |
migdały w słupkach | 100g |
daktyle | 10 |
cynamon mielony | 1 łyżka |
cytryny | 2 |
cukier puder | 2 kopiaste łyżki |
mięta w listkach | do dekoracji |
Ściąć skórkę z pomarańczy. Pokroić na plasterki, rozłożyć na talerzach i oprószyć cynamonem. Daktyle pokroić drobno i posypać pomarańcze. Wycisnąć sok z cytryn i wymieszać z cukrem pudrem. Polać sosem sałatkę. Migdały uprażyć na złoto na suchej patelni. Posypać sałatkę migdałami tuż przed podaniem. Udekorować listkami mięty.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...