- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
buraczki młode z botwiną | 4 |
kozi twaróg | 1 opakowanie |
pomarańcze | 4 |
granaty | 1 |
oliwa | 4 łyżki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
miód płynny łagodny | 1łyżka |
Buraczki umyć, odciąć liście. Bulwy zapakować w folię aluminiową i upiec w piekarniku rozgrzanym do 180 C do miękkości (ok 45 minut). Oliwę, sok z cytryny i miód wymieszać na emulsję. Pomarańcze odfiletować. Wyłuskać pestki z granatu. Osuszyć dokładnie opłukaną botwinkę. Buraczki obrać, pokroić na ćwiartki lub ósemki. Ułożyć na talerzach buraczki, pomarańcze, ser kozi. Polać sosem, posypać botwinką i pestkami granatu.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...