- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
czerwona cebula | 4 małe |
cukinia | 2 |
czerwona papryka | 2 |
żółta papryka | 2 |
bakłażany | 2 małe |
pomidory | 8 małych |
rozmaryn | kilka gałązek |
oliwa | |
ocet jabłkowy | |
sól i pieprz | |
Papryki i cukinie pokroić w paski (cukinie wzdłuż). Pomidory i cebule przekroić w poprzek na połówki. Bakłażany pokroić w podłużne plastry, posolić i odstawić na kilkanaście minut. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Zgrillować warzywa, uważając aby ich nie spalić. W czasie grillowania smarować oliwą aby nie wyschły. Gorące warzywa lekko posolić i wystudzić. Polać oliwą wymieszana z octem. Dodać ulubione świeże zioła (świetnie sprawdzi się rozmaryn).
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...