Sałatka z kurczaka z selerem i winogronami

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
pierś kurczaka podwójna 1
winogrona bezpestkowe kiść
ser pleśniowy 200g
seler naciowy 8-10 gałązek
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
miód 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Klasyczne połączenie składników daje przewidywalny, znakomity efekt.

Kurczaka umyć, osuszyć, osolić i upiec w folii. Ostudzić, pokroić w kostkę. Seler umyć i obrać. Pokroić w plasterki odkładając listki do dekoracji. Winogrona umyć i osuszyć. Oliwę, miód, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu zmieszać do konsystencji emulsji. Ser pokroić w kosteczkę. Wymieszać składniki sałatki i polać sosem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.