<span times="" new="" roman,times;="" font-size:="" large;"="">Ugotować pierś kurczaka, ostudzić i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić na 2cm kawałki.Rzodkiewki, pokroić w słupki,cebulkę drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem,dodać kukurydzę odsączoną z zalewy, doprawić solą i pieprzem. Na koniec skropić sałatkę oliwą z oliwek. Sałatkę najlepiej przygotować na godzinę lub dwie przed podaniem, aby składniki się ''przegryzły''.</span></p><p></p>
- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 1 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka | 1 |
puszka kukurydzy | 1 |
spora garść żółtej fasolki szparagowej | 1 |
pęczek zielonej cebulki | 1 |
pęczek rzodkiewki | 1 |
papryki najlepiej pomarańczowej | 1/2 |
sól i pieprz | 1 szczypta |
oliwy z oliwek | 12 łyżki |
oliwy z oliwek | 12 łyżki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...