- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z łososia | 200g |
ziemniaki młode | pól kilo |
koperek | pół pęczka |
bazylia do podania | |
jogurt gęsty | 150 ml |
sól i pieprz | |
Łososia ugotować na parze (ok 20 min). Ziemniaki oskrobać i ugotować do miękkości (ok 15 minut). Posiekać koperek i wymieszać z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Gorące ziemniaki wyłożyć na talerze z podzielonym na części łososiem. Polać sosem. Przybrać bazylią.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...