- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
cukinie | 2 |
pomarańcze | 1 |
twarda feta | 50 g |
bazylia | garść |
pieprz |
marynata: | |
oliwa | 5łyżek |
ocet balsamiczny | 2 łyżki |
miód | 1 mała łyżeczka |
sól | |
Zagotować osoloną wodę. Cukinie umyć i pokroić w słupki. Wrzucić cukinie do wrzątku na pół minuty, osączyć na sicie. Przygotować marynatę mieszając wszystkie składniki. Włożyć cukinie do miski i wymieszać z marynatą. Przykryć i odstawić na minimum 1 godzinę. Odfiletować pomarańcze. Pokroić ser w kostkę. Cukinie z marynatą wymieszać z cząstkami pomarańczy. Ułożyć na talerzu. Posypać pokrojoną fetą, oprószyć pieprzem, ozdobić bazylią. Podawać na letni lunch z bagietką.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...