Pierś z kurczaka pokroić na kawałki i doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanej oliwie. Szpinak i truskawki umyć. Owoce pokroić na kawałki. Mięso połączyć ze szpinakiem i truskawkami. Dodać do smaku sól i pieprz. Całość , o ile jest taka potrzeba, skropić oliwą z oliwek.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
szpinak świeży | 1 opakowanie |
truskawki | 300 g |
pierś z kurczaka | 1 szt |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
oliwa z oliwek | kilka łyżek |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...