Sandwiche z szynką, serem i warzywami

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
Bagietki 3 szt
Słata lodowa 1/2 główki
rukola garść
rzodkiewki 8 szt
koperek 1/2 pęczka
pesto 1/2 słoiczka
Szynka gotowana w plasterkach 20
Ser Ementaler w plasterkach 20
Ogórki zielone 2 szt

Bagietki kroimy na 3 równe części i opiekamy ok. 5 min. Przecinamy wzdłóż  na pół i usuwamy miąższ. Sałatę kroimy na paseczki, rukolę rwiemy, ogórki i rzodkiewki kroimy w palsterki a potem w paseczki. Koperek siekamy i mieszamy ze wszystkimi warzywami Wnętrze bułek smarujemy pesto i wkładamy sporą część warzyw , dociskamy. Na ro kładziemy plasterek szynki i sera trochę warzyw i przykrywamy drugą częścią bułki. Smacznego!!

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.