Posiekać rybę, szalotkę i korniszony. Wymieszać. Doprawić sokiem z cytryny. Dodać sezam. Wymieszać. Układać na talerzu w kształcie klasycznego tatara, ozdobić rzeżuchą i sezamkami.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
wędzony łosoś | 200 g |
szalotka | 1 |
korniszony | 2 |
koperek | 1 łyżka |
oliwa | 2 łyżki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
sezam | 50 g |
sezamki | |
rzeżucha | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...