- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
filety śledziowe solone | 4 |
cebule | 2 |
olej roślinny (np. lniany) | 200 ml |
liść laurowy | 2 |
ziele angielskie | 4-5 |
Filety opłukać z zalewy, namoczyć w wodzie z dodatkiem mleka. Moczyć od kilkunastu minut do kilku godzin w zależności od tego jak słone śledzie lubimy. Cebule obrać i pokroić w drobniutką kostkę. Śledzie opłukać, osuszyć, pokroić w paski. W słoiku układać warstwami śledzie i cebulę, dodając przyprawy. Zalać olejem, tak aby przykryć śledzie. Postukać delikatnie, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Zakręcić słoik i odstawić na 3-4 dni do lodówki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...