- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 3 dni
- Trudność
- Porcja dla
filety śledziowe solone | 4 |
majeranek | większa garść |
ziele angielskie | 4-5 |
olej roślinny | 200 ml |
Filety wymoczyć w wodzie z dodatkiem mleka. Moczyć kilkanaście minut lub kilka godzin, w zależności od tego jak słone śledzie lubimy. Osączyć śledzie, osuszyć. Pokroić w paseczki. Majeranek rozetrzeć . Nałożyć śledzie do słoika, przesypując majerankiem i dodając ziele. Zalać olejem. Zamknąć słoik i odstawić na kilka dni do lodówki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...