Rabarbar obieramy, płuczemy i siekamy. Umieszamy go w garnku. Dodajemy miód, oliwę z oliwek, ocet balsamico. Gotujemy 10 minut do momentu, aż konsystencja rabarbaru zmieni się. Dodajemy szczyptę soli. Sos przecieramy przez sitko i redukujemy na małym ogniu przez około 5 minut. Taki dodatek podajemy na zimno do dań mięsnych.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
rabarbar | 200 g |
miód płynny | 2 łyżki |
oliwa z oliwek | 1 łyżka |
ocet balsamico | 1 łyżka |
sól | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Biały chłodnik z Podlasia
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Jak gotować ryż na sypko
- 5. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 6. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 7. Podział tuszy wołowej
- 8. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 9. Ciasto na pizzę
- 10. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...