- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
szpinak baby | 500 g |
czosnek | 2 duże ząbki |
serek kozi do smarowania | 120 g |
porto | 50 ml |
masło | 1 łyżka |
sól, pieprz, ostra papryka | do smaku |
Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Szpinak umyć, osuszyć. Na głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać czosnek, podsmażyć. Dodać serek i porto, wymieszać. Wsypać szpinak, wymieszać z sosem, przykryć pokrywką. Dusić 2-3 minuty, odkryć odparowywać 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Podawać na ciepło.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Wafle gdańskie
- 4. Ciasto na naleśniki
- 5. Gruszka z szynką parmeńską
- 6. Dzyndzałki z hreczką, czyli pierogi z kaszą gry...
- 7. Kuchnia Polska oczami Mike Colameco
- 8. Pierogi ze szczupaka
- 9. Ciasto na pizzę
- 10. Otwieranie ostryg krok po kroku
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...