Szpinak i truskawki dokładnie umyć. Liście szpinaku rozłożyć na talerzach. Truskawki pokroić i ułożyć na nich. Ser feta pokroić w drobną kostkę i dołożyć do całości. Dodać sezam i płatki migdałowe. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Skropić oliwą z oliwek.
- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
świeży szpinak | 1 opakowanie |
czarny sezam | garść |
płatki migdałowe | garść |
truskawki | 400 g |
ser feta | 150 g |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
oliwa z oliwek | kilka łyżek |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Zapraszamy na nasz fanpage
- 8. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 9. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 10. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...