Tort kanapkowy z łososiem i krewetkami

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
chleb tostowy
serek topiony
opakowanie kremowego serka
łosoś wędzony "Pan Łosoś" Suempol
paluszki krabowe 1 opakowanie
krewetki
jajka ugotowane na twardo
majonez
koperek
cytryna
łosoś wędzony
Przepis na szwedzki tort kanapkowy z łososiem zgłoszony na konkurs Smaków Życia i firmy Suempol pt. "Nowa odsłona Pana Łososia".

Chleb okroić ze skórki, przyciąć na kształt koła (można stworzyć kwadratowy kształt) - potrzebne będą trzy piętra chlebka. Wymieszać serek topiony, majonez, serek kremowy. Pokroić w drobną kostkę paluszki krabowe, krewetki i łososia w drobną kosteczkę. Wymieszać ze sobą, dodać 1/4 pokrojonego koperku. Przełożyć ułożone tosty przygotowaną masą w kolejności: tosty, masa, tosty, masa, tosty, masa. Boki nasmarować lekko majonezem, obsypać koperkiem. Na wierzchu ułożyć pokrojone w ćwiartki jajka. Pośrodku ułożyć plasterki łososia oraz krewetki. Przybrać cytryną.

 

Zapraszmy na stronę sponsora nagród w konkursie "Nowaodsłona Pana Łososia": http://suempol.pl/50g/

 

 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.