- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
ciasto na naleśniki | |
dobrej jakości ser mascarpone | 1 opakowanie |
śmietanka 36% | 1 opakowanie |
cukier puder | ¼ szklanki |
Sok z cytryny do smaku | |
200 gram malin | |
kakao ciemne | 1/2 szklanki |
cukier z wanilią | |
Z ciasta naleśnikowego usmażyć równej wielkości naleśniki (przepis na ciasto na naleśniki). Dobrze schłodzoną śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodając cukier puder i cukier z wanilią. Można dodać kilka kropli soku z cytryny do smaku.
Do śmietany dodawać stopniowo ser mascarpone delikatnie mieszając. Do części masy można dodać ciemnego kakao. Będziemy mieć wtedy dwa kolory masy do przekładania naleśników.
Naleśniki przełożyć cienko kremem i schłodzić ciasto w lodówce. Udekorować po wierzchu owocami.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Zapraszamy na nasz fanpage
- 8. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 9. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 10. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...