- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
smietana 36% | 1,5 szklanki |
bulion | 5 szklanek |
masło | 3 łyżki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
sól | |
pieprz | |
borowiki mrożone | 500 g |
Rozmrozić i opłukać grzyby. Pokroić na małe kawałki. Rozgrzać masło w rondlu, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Dodać grzyby i smażyć, mieszając, aż puszczą sok. Wlać podgrzany wcześniej bulion. Gotować na małym ogniu około 30 minut. Ubić śmietanę z sokiem z cytryny i wlać do zupy. Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut.
Podawać z makaronem lub lanymi kluseczkami.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...