Ogórka kroimy w plasterki, pomidorki przekrajamy na połówki. Drobno siekamy świeżą pietruszkę. Tuńczyka odcedzamy, wykładamy do miseczki i delikatnie rozcieramy widelcem. Należy to robić bardzo delikatnie, aby masa była zwarta, ale niezbyt płynna, tak żeby trzymała się w sandwichu. Na kromkę (opcjonalnie można je wcześniej trzymać w tosterze, aby były chrupiące) układamy kolejno - plasterki ogórka, pomidory, tuńczyka, pomidory, ogórka i kolejną kromkę chleba. Na wierzchu posypujemy świeżą pietruszką.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
tuńczyk w sosie własnym | puszka |
ogórek szklarniowy | 1 |
pomidorki koktajlowe | 250 g |
świeża pietruszka | garść |
chleb razowy | 4 kromki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...