Pokroić kiełbasę na plasterki. Pokroić cebulę w kosteczkę. Pieczarki oczyścić i większe przekroić. Ugotować makaron w wodzie z solą i 1 łyżka oliwy. W rondlu o grubym dnie rozgrzać pozostałą oliwę. Dodać cebulę, zeszklić ją. Dodać pieczarki, podsmażyć, dodać kiełbasę, podsmażyć. Żółtka wymieszać z kremówką i parmezanem. Odcedzić makaron i dodać do garnka z grzybami i kiełbasą. Wlać żółtka z kremówką. Mieszać dokładnie ale delikatnie wciąż podgrzewając. Uważać aby sos za bardzo się nie ściął, bo makaron będzie suchy.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron wstążki lub spaghetti | 500 g |
oliwa | 4 łyżki |
kiełbasa | 200 g |
malutkie pieczarki | 200 g |
cebula | 1 |
żółtka | 4 |
śmietanka kremówka | 300 ml |
parmezan | 4 łyżki |
sól i pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...