- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
por | 1 duży |
szpinak | 2 garście |
brokuł | 1 mały |
Groszek mrożony | 2 szklanki |
wywar warzywny | 2 litry |
tymianek suszony lub świeży | do smaku |
gałka muszkatołowa | szczypta |
śmietanka 18% | 1 szklanka |
sól i pieprz do smaku | |
Pora dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Brokuł podzielić na cząstki. Szpinak opłukać dokładnie i pokroić. Zalać pory wywarem i gotować 15 minut. Dodać brokuł i groszek. Gotować 6 minut. Dodać szpinak i gotować jeszcze 2-3 minuty. Dodać śmietankę, sól i pieprz do smaku. Można użyć bardziej tłustej śmietanki – zupa będzie miała wówczas lepszy smak lecz będzie bardziej kaloryczna.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Zapraszamy na nasz fanpage
- 8. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 9. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 10. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...