- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bulion warzywny | 1,5l |
krojone pomidory z puszki | 500g |
trawa cytrynowa | 1 |
ryż | pół szklanki |
pomidorki koktajlowe do dekoracji | |
świeża mięta | garść |
cukier | |
sól i pieprz | |
Bulion warzywny gotować z trawą cytrynową 10 minut. Dodać pomidory i gotować 15 minut. Oddzielnie ugotować ryż w dużej ilości osolonej wody. Podsmażyć pomidorki do dekoracji. Doprawić zupę solą, cukrem i pieprzem. Wymieszać z ryżem. Posypać listkami świeżej mięty i podawać.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...