Smaki życia
Zaloguj się Rejestracja Kontakt
  • Usuń
  • Zmień
Zapisz
Witaj »
  • Zobacz profil
  • Zakupy
  • Przepisy
Wyloguj się

Witaj

Zaloguj się lub utwórz konto

Mam konto ale nie mogę się zalogować

Facebook connect Google+ connect zaloguj się
  • Kuchnia
    • Przepisy
    • Porady
    • Inspiracje
    • Osobowości
    • Słownik kulinarny
    • Akcesoria kuchenne
    • Gadżety
    • Ciekawostki
  • Restauracje
    • Restauracje rekomendowane Polska i świat
    • Jak rozpoznać dobrą restaurację?
  • Dom i Wnętrza
    • Inspiracje
    • Porady
  • Śladami Smaków
    • Podróże
    • Moje odkrycia
    • Smaki regionów
    • Smaki, które podbiły świat
    • Smak na kulturę
  • Wydarzenia
    • 1 czerwca zjedz i wesprzyj młodzież! Przyłącz się
    • Konkurs Nowa odsłona Pana Łososia
    • Raj dla dzieci w Południowym Tyrolu
    • Polska uczta w londyńskiej restauracji Jamiego Oli
    • Kucharze dzieciom
    • Poczuj „smak” Berlina w Warszawie
    • ZARABIAJ NA KAWIE, warsztaty Segafredo Zanetti
    • Przygotuj się do Świąt w Południowym Tyrolu
    • Gęsina na św. Marcina
    • Polecamy
    • Komentarze
    • Smaki życia gwiazd
    • Konkurs
  • O mnie
      • Sklep
        • Ceny
        • Koszyk 0.00 PLN
      • profil
        • Dodaj przepis
        • Moje przepisy
        • Moje zakupy
        • Ustawienia
        • Schowek
        • Pytanie do Magdy G.
        • Ebook
      • Strona główna »
      • Kuchnia»
      • Przepisy»
      • Zupa z cukinii z groszkiem

      Zupa z cukinii z groszkiem

      Drukuj

      Przepis Smaków Życia

      • Czas 20 min.
      • Trudność
      • Porcja dla
      ulubione suche fasole np. cieciorka i jaś pół szklanki
      młody groszek pół szklanki
      kalarepa 2
      młody seler naciowy 2-3 gałązki
      bulion warzywny lub drobiowy 1,5l
      masło 2 łyżki
      oliwa 3 łyżki
      czosnek 2 ząbki
      sól i pieprz
      cukier 1łyżeczka
      rozmaryn kilka gałązek
      zdj. shutterstock
      Jeśli chcemy aby ta zupa była lżejsza, można suche, „zimowe” fasole zastąpić świeżą fasolka szparagową.

      Suche fasolki namoczyć na noc. Odlać wodę. Zagotować. Odlać wodę. Nalać świeżą wodę. Gotować do miękkości. Oczyścić i pokroić pozostałe warzywa. Czosnek posiekać. Umyć rozmaryn. Otrząsnąć z wody. 2 gałązki osuszyć. Rozgrzać w rondlu oliwę. Wrzucić rozmaryn, smażyć mieszając kilka sekund. Dodać czosnek. Po kilku sekundach dodać seler. Wlać wywar. Wyjąć rozmaryn. Gotować 5 minut. Dodać kalarepę. Gotować 6-7 minut. Dodać cukinię i groszek. Dodać cukier. Gotować 5 minut. Dodać ugotowane suche fasole z częścią wywaru (dolać tyle by zupa była tak gęsta, jak chcemy). Doprawić solą i gruboziarnistym pieprzem. Dodać masło. Podawać dobrze ciepłą ale nie gorącą z dekoracją z rozmarynu.

      Tweeter
      

      Najpopularniejsze wpisy

      • 1. Ciasto na naleśniki
      • 2. Biały chłodnik z Podlasia
      • 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
      • 4. Jak gotować ryż na sypko
      • 5. Jak gotować młode ziemniaczki?
      • 6. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
      • 7. Podział tuszy wołowej
      • 8. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
      • 9. Ciasto na pizzę
      • 10. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną

      Wydarzenia

      • Spółka Smaki Życi...

        Spółka Smaki Życia oświadcza:

      • Gastro Targ na Ch...

        Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...

      Domowe inspiracje

      • Kawa w filiżance ...

        Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...

      • Erica z Afryki

        Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...

      Śladami smaków

      • Skąd się wzięły f...

        Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...

      • Arbuz, czyli melo...

        Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...

      Co masz w lodówce?

      • Kuchnia
      • Restauracje
      • Dom i Wnętrza
      • Śladami Smaków
      • Wydarzenia
      • O mnie
      • Sklep
      • Reklama
      • POTRAWY WIELKANOCNE
      • profil
      Zupa z cukinii z groszkiem - Przepisy.Jeśli chcemy aby ta zupa była lżejsza, można suche, „zimowe” fasole zastąpić świeżą fasolka szparagową. Zupa z cukinii z groszkiem to przepis, którego autorem jest: Magda Gessler

      Smaki Życia na Facebooku

      Smaki Życia

      Kontakt

      Newsletter smaków życia

      Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera

      Rezygnuję

      Witaj
      Od teraz spodziewaj się najświeższych nowości ze strony Smaki Życia.

      Rezygnuję

      Jeżeli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, zaloguj się i zrezygnuj z subskrypcji.

      Witaj
      Aby zrezygnować z newslettera Smaki Życia naciśnij przycisk "Rezygnuję". W przeciwnym wypadku - Anuluj.

      Rezygnuję

      polityka prywatności

      Copyrights 2022 Smaki Życia.