Cukinie i ziemniaki pokroić w kostkę. Łososia ugotować na parze (ok 20 minut). Warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości. Wyjąć część do dekoracji (trzymać w cieple). Zupę zmiksować, dodać kremówkę, podgrzać, doprawić do smaku. Rozlać do miseczek. Na wierzchu położyć podzielonego na cząstki łososia i odłożone warzywa. Udekorować miętą.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
cukinia | 500 g |
ziemniaki | 500 g |
surowy łosoś | 200 g |
bulion warzywny | 1 l |
koperek | garść |
kremówka | 150 ml |
sól i pieprz | |
mięta świeża | garść |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Biały chłodnik z Podlasia
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Jak gotować ryż na sypko
- 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 6. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 7. Podział tuszy wołowej
- 8. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 9. Ciasto na pizzę
- 10. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...