Cukinie i ziemniaki pokroić w kostkę. Łososia ugotować na parze (ok 20 minut). Warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości. Wyjąć część do dekoracji (trzymać w cieple). Zupę zmiksować, dodać kremówkę, podgrzać, doprawić do smaku. Rozlać do miseczek. Na wierzchu położyć podzielonego na cząstki łososia i odłożone warzywa. Udekorować miętą.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
cukinia | 500 g |
ziemniaki | 500 g |
surowy łosoś | 200 g |
bulion warzywny | 1 l |
koperek | garść |
kremówka | 150 ml |
sól i pieprz | |
mięta świeża | garść |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...