Gwiazdki Michelina są symbolem prestiżu, kulinarnej doskonałości oraz najwyższego kucharskiego kunsztu. Pożądają ich szefowie kuchni i restauratorzy na całym świecie. Przyznanie lub odebranie tego szczególnego wyróżnienia ma ogromny wpływ na karie...
Smak na kulturę
-
„Czekolada”
Film Lasse Hallstroma jest jak filiżanka czekolady: słodki i gęsty od zmysłowości. A do tego stanowi pochwałę ulegania pokusom. Namiętność bywa lepsza od zbawienia :)
-
„Sweet movie”
W tym kontrowersyjnym filmie wszyscy mogą wszystko. A skoro tak, to łatwo się domyślić, że raz będzie apetycznie, a innym razem zupełnie odwrotnie.
-
„Wielkie żarcie”
Zajeść się na śmierć wcale nie jest łatwo, ale można. Bohaterowie filmie Marco Ferriego to zrobili. I przynajmniej do pewnego momentu bawili się nieźle.
-
Filmy do zjedzenia!
Kochamy dobre jedzenie i dobre filmy. Spróbowaliśmy dla Was smakowitych dzieł, dobrych na przystawkę, danie główne i deser. Wybór należy do Was. Regularnie będziemy zamieszczać kolejne porcje filmów do zjedzenia. Każdy z proponowanych przez nas t...
Najpopularniejsze wpisy
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
-
W wymagającej dla roślin przestrzeni, składającej się ze spadzistych wzgórz, dzielenie pną się ró...
-
Południowy Tyrol gdzie język niemiecki płynnie łączy się z językiem włoskim to niesamowite miejsc...
Smaki, które podbiły świat
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...