Smaki Hiszpanii w Polsce

Drukuj
zdj. shutterstock
W czerwcu Warszawa została, gospodarzem cyklu prezentacji i warsztatów europejskiego programu promocji „Original Flavors”. To smakowita okazja, żeby poznać i spróbować trzech najważniejszych hiszpańskich produktów, wprost od producentów: win z regionu Ribera del Duero, oliwę z oliwek Extra Virgin Baena i szynkę Serrano ze znakiem jakości GTS.

W ramach programu, spotkania odbędą się w warszawskiej restauracji "Soul Kitchen", hotelu NH Poznań, Instytucie Cervantesa w Krakowie oraz Ambasadzie Hiszpanii w Warszawie. Podczas tych spotkań, będzie okazja nie tylko do skosztowania najsłynniejszych hiszpańskich produktów ale też do nawiązania kontaktów handlowych oraz przeprowadzenia wywiadów z producentami oraz z zaproszonymi gośćmi. Największym wydarzeniem w ramach tygodniowej wizyty w Polsce, będą eksluzywne prezentacje i warsztaty, które odbędą się w warszawskiej Villi Foksal. Spotkanie otworzy przemówienie Ambasadora Królestwa Hiszpanii Agustína Núñeza Martíneza, a zakończy cocktail party, podczas którego Fernando del Cerro – właściciel i szef kuchni renomowanej hiszpańskiej restauracji Casa José, uhonorowanej gwiazdką Michelin, przygotuje dla gości popisowe tapas.

Wstęp wolny dla profesjonalistów i mediów po dokonaniu zgłoszenia (RSVP do 05.06.2013).

Zgłoszenia i szczegółowych informacje

Zofia Graczyk +48 726 201 201 zofia.graczyk@orangeblue.pl

PROGRAM SPOTKAŃ W RAMACH KAMPANII ORIGINAL FLAVORS 2013

PONIEDZIAŁEK, 10.06.2013 POZNAŃ

09.00 - 11.00 Kursy i prezentacje w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gatronomii (ul. Nieszawska 19, Poznań)

13.00 - 15.00 Szkolenia dla specjalistów w hotelu NH Poznań (ul. Święty Marcin 67, Poznań)

WTOREK, 11.06.2013 WARSZAWA

09.00 - 11.00 Kursy i prezentacje w Zespole Szkół Gatronomicznych (ul. Poznańska 6/8, Warszawa)

13.00 - 15.00 Media lunch w "Soul Kitchen" (ul. Noakowskiego 16, Warszawa)

ŚRODA, 12.06.2013 WARSZAWA

12.00 - 18.00 Warsztaty i prezentacje – spotkania z producentami w Villi Foksal (ul. Foksal 3/5, Warszawa)

12.00 - 12.45 Kurs wprowadzający – krojenie szynki Serrano.

Prowadzenie: Jose Ramon Godoy, Sekretarz Generalny Fundacji Jamon Serrano.

13.30 - 14.15 Zaawansowany Kurs degustacji win.

Prowadzenie: Agustin Alonso, Dyrektor Techniczny Rady Regulayjnej Ribera del Duero.

14.30 - 15.15 Degustacja oliwy z oliwek Extra Virgin.

Prowadzenie: Antonio Lorente, z Rady Regulacyjnej Baena.

18.00 - 18.30 Powitanie J.E. Ambasadora Królestwa Hiszpanii

18.30 - 20.00 Cocktail party przygotowane przez szefa kuchni restauracji Casa José

- Fernando del Cerro.

CZWARTEK, 13.06.2013 KRAKÓW

10.00 - 12.00 Kursy i prezentacje w Zespole Szkół Gatronomicznych (ul. Zamoyskiego 6, Kraków)

14.00 - 19.00 Szkolenia dla specjalistów w Instytucie Cervantesa (ul. Kanonicza 12, Kraków)

14.00 – 15.00 – Szkolenie i degustacja oliwy z oliwek extra Virgin Baena

16.00 – 17.00 – Szkolenie i degustacja win Ribera del Duero – dla początkujących

18.00 – 19.00 – Szkolenie i deguastacja win Ribera del Duero – dla zaawansowanych

PIĄTEK, 14.06.2013 KRAKÓW

9.30 - 12.00 Szkolenia dla specjalistów w Instytucie Cervantesa (ul. Kanonicza 12, Kraków)

9.30 – 10.30 – Kurs krojenia szynki Serrano

11.00 – 12.00 – Kurs przygotowania tapas

15.00 - 23.00 Udział w „OGRODACH WINA” imprezie organizowanej przez Czas Wina (Dwór Sieraków, Sieraków 233)

Maryla Musidłowska