Dobre, bo polskie
Drukuj
Na pytanie dziennikarza, czy gospodarczy patriotyzm ma sens Magda Gessler stwierdziła, że to pytanie dobre dla przedszkolaków, bo dla dorosłych na całym świecie jest jasne, że kupując lokalne wyroby wspieramy lokalna gospodarkę.
- Mam szczęście, że dzięki „Kuchennym rewolucjom” mogłam poznać najlepsze polskie produkty – sery, śmietanę z Sokołowa, dziczyznę z okolic Piły, kapustę z Charsznicy – mówiła Magda Gessler w DDTVN. Mamy – tłumaczyła – dobre powody by wybierać nasze produkty. Przez lata Polska była biednym krajem, więc nawożenie gleby niebyło u nas tak intensywne jak w krajach bogatszych. Nasze rolnictwo jest więc bardziej ekologiczne.
Redakcja
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Kartacze
- 3. Ciasto na naleśniki
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Świąteczny bigos staropolski
- 8. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 9. Jedyny w Polsce venenciador
- 10. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
Przepisy
-
-
wędzona r... 250 gram ugotowane... 3 sztuki ogórek ki... 1 cebula 1 mała