Biografia Magdy Gessler

Drukuj
zdj. Maryla Musidłowska
Słodka, smakowita książka o życiu Magdy Gessler. Pyszna lektura na początek roku. Dla ludzi, którzy lubią życie i kochają gotować.

Napisana przez Magdę Żakowską biografia Magdy Gessler jest rodzajem spowiedzi, czy raczej  wywiadu rzeki. Tytuły rozdziałów i rozdzialików są zawieszonymi na kartach książki pytaniami, stwierdzeniami, czasami pointami opowieści snutych przez bohaterkę. Fajna książka: szczera bez niepotrzebnego ekshibicjonizmu, autentyczna i osobista, ale nie epatująca dramatycznymi szczegółami z naprawdę bogatego i barwnego życia Magdy Gessler. Kto chce się dowiedzieć jak żyło się w Polsce, Bułgarii czy na Kubie w czasach siermiężnej komuny, jak zaczęła się kulinarno-artystyczna historia restauratorki, oraz jak radziła sobie w najczarniejszych dla siebie okresach żałoby musi przeczytać tę bezpretensjonalnie napisaną książkę. Dodatkowym bonusem są inspirujące przepisy Magdy Gessler. Kto umie gotować na pewno będzie wiedział jak z nich skorzystać. Tych gorzej radzących sobie w kuchni po sprawdzone receptury odsyłamy do tradycyjnych książek kucharskich Magdy Gessler.

MM