Bruschetta z grillowanymi warzywami i kurczakiem

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
pierś kurczaka pojedyncza 2
grube kromki bułki lub kawałki bagietki 8
papryka czerwona 2
Papryka Żółta 2
cebula cukrowa lub czerwona 2
cukinie 2
czosnek 3-4 ząbki
oliwa extra virgin 6 łyżek
ocet balsamiczny 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
pomidory 4 małe
Włoski pomysł na śniadanie z grilla.

Mięso opłukać, oczyścić, pokroić w dość cienkie plasterki. Paprykę oczyścić i pokroić na kawałki. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pomidory przekroić na poówki. Warzywa i mięso skropić oliwą i zgrillować (ok 10 minut). Kromki bułki posmarować roztartym czosnkiem i skropić oliwą. Podpiec na grillu. Gotowe warzywa wymieszać z resztą oliwy i octem. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć mięso i warzywa na zrumienionych kromkach.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.