DESER CZEKOLADOWY "AMESSO"

  • Czas 25 min.
  • Czas oczekiwania 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
CIASTKA DIGESTIVE 50 G
JASNY BRĄZOWY CUKIER 2 ŁYŻKI
ciemna czekolada 325 G
mleko 125 ML
ŚMIETANA KREMÓWKA 38 250 ML
likier Amaretto 50 ML
płatki migdałowe 20 G

CIASTKA DOKŁADNIE POKRUSZYĆ.

WYMIESZAĆ Z CUKREM I RÓWNOMIERNIE ROZŁOŻYĆ DO CZTERECH SZKLANEK.

CZEKOLADĘ POSIEKAĆ .

MLEKO ZAGOTOWAĆ,WRZĄCYM ZALAĆ CZEKOLADĘ.

GDY SIĘ ROZPUŚCI WYMIESZAĆ NA GŁADKĄ ,JEDNOLITĄ MASĘ I ZOSTAWIĆ DO CAŁKOWITEGO OSTYGNIĘCIA.

DO OSTUDZONEJ CZEKOLADY WĄSKIM STRUMIENIEM WLEWAĆ AMARETTO,CAŁYCZAS MIESZAJĄC .

KREMÓWKĘ UBIĆ NA SZTYWNO .

PARTIAMI DODAWAĆ DO MASY CZEKOLADOWEJ,DELIKATNIE MIESZAJĄC AŻ DO CAŁKOWITEGO POŁĄCZENIA.

WYŁOŻYĆ RÓWNOMIERNIE DO SZKLANEK LUB DESERÓWEK.

PŁATKI MIGDAŁOWE UPRAŻYĆ NA SUCHEJ PATELNI,OSTUDZIĆ,POSYPAĆ WIERZCH DESERU.

 

ŻYCZĘ SAMECZNEGO :)

 

 

 

 

 

 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.