Grillowane szaszłyki owocowo - krewetkowe

  • Czas 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
średnie krewetki 20
ananas 2 plastry
czerwona papryka pół
żółta papryka pół
zielona papryka pół
sok z 1 cytryny
pieprz kajeński 1/4 łyżeczki
sól, kolorowy pieprz
truskawki, czereśnie kilkanaście
Te szaszłyki trzeba grillować krótko, tak aby krewetki i owoce pozostały soczyste.

Papryki obrać, pokroić na kawałeczki. Krewetki zalać sokiem z cytryny wymieszanym z pieprzem kajeńskim. Odstawić na kilka minut. Na szpadki nadziewać krewetki na przemian z kolorową papryką. Na inne szpadki ananasa pokrojonego w kawałki na przemian z truskawkami i czereśniami. Zgrillować. Szaszłyki krewetkowe posypać solą, wszystkie świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.