Grzanka z camembertem i gruszką

  • Czas 15 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
ciemne bułki 2
ser camembert 1 krążek
gruszki 1 duża
olej do smarowania
konfitura żurawinowa lub borówki do mięsa 2 łyżki
Znakomity pomysł na pyszną kolację.

Bułki przekroić. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i posmarować cieniutko olejem. Położyć spodnie części bułeki na blasze przekrojeniem do dołu. Podpiec 3-5 minut w temperaturze 200 C (grzanie od góry). Wyjąć blachę, odwrócić bułki.  Na każdym spodzie ułożyć plastry sera i gruszki. Obok położyć wierzchy bułek. Zapiec ok 5 minut, tak aby ser się rozpuścił. Wyjąć z piekarnika. Na gruszki wyłożyć żurawiny lub borówki. Przykryć wierzchami i natychmiast podawać.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.