Grzanki z pomidorami i czosnkiem

  • Czas 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
bagietka 9 kromek
pomidory 3
czosnek 3 ząbki
oliwa
bazylia pół łyżeczki
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

Pomidory obrać, pokroić w kostkę, (te z puszki osączyć na sicie). Czosnek obrać pokroić w drobne kawałki. Pomidory wymieszać z czosnkiem i bazylią. Doprawić oliwą, solą, pieprzem i cukrem. Kromki bagietki opiec. Na wierzchu ułożyć pomidory. Jeśli chcemy podawać na ciepło, wstawić na chwilę do piekarnika włączonego na grill. Udekorować listkami świeżej bazylii. Uwaga: zamiast suszonej bazylii, do pomidorów można dodać posiekane listki świeżej bazylii.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.